Καλέστε μας στο 22527474

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 16:18

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΑΣΜΑΤΟΣ

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΑΣΜΑΤΟΣ

 

Το μέλασμα είναι μία μορφή δυσχρωμίας που ενεργοποιείται από τα οιστρογόνα και την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Εμφανίζεται ως καφέ-γκρι κηλίδα στα μάγουλα, το άνω χείλος, ανάμεσα στα φρύδια και το μέτωπο. Βασικές αιτίες που προκαλούν το μέλασμα, όπως η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν.

 

 

ΕΛΑΦΡΥ ΧΗΜΙΚΟ ΠΙΛΙΝΓΚ

Τα χημικά πήλινγκ μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία βελτίωσης του μελάσματος, βοηθώντας στην ανάπλαση του δέρματος και βοηθώντας επίσης την απομάκρυνση της συσσωρευμένης μελανίνης από τη περιοχή που έχει επηρεαστεί. Συνήθως χρησιμοποιούμε ελαφρά χημικά πήλινγκ, διότι τα πιο δυνατά πήλινγκ συχνά δυναμώνουν την παραγωγή νέων δυσχρωμιών. 

Χρησιμοποιούμε λοιπόν ηπιότερα οξέα μεσαίου βάθους, στο ανώτερο στρώμα των δυσχρωμιών και με αυτό τον τρόπο τις απομακρύνουμε σταδιακά χωρίς να έχουμε μεγάλο ερεθισμό στο δέρμα.

 

Τι θα αισθανθώ; 
Ένα μικρό τσούξιμο.

Θα ξεφλουδίσω ή θα κοκκινίσω;
Είναι πολύ πιθανό και να κοκκινίσετε και να ξεφλουδίσετε. Είναι όμως ελεγχόμενο και μπορούμε να το περιορίσουμε.

Πόσες επισκέψεις χρειάζονται; 
Συνήθως 6 επισκέψεις είναι ένα καλός αριθμός για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο μόνιμα αποτελέσματα.

 

Τι είναι;

Είναι θεραπεία για υπερμελάχρωση που περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες φόρμουλες που αφαιρούν τις δυσχρωμίες, επιταχύνουν την αποκατάσταση του δέρματος και διατηρούν την συνολική υγεία, ενώ βοηθούν στην πρόληψη των μελλοντικών βλαβών της επιδερμίδας.

Σε ποιους απευθύνεται; 
Σε άντρες και γυναίκες που έχουν μέλασμα, υπερμελαχρωση και πανάδες.

Τα βήματα της θεραπείας είναι:

  1. Καλός καθαρισμός του δέρματος.
  2. Εφαρμογή οξέων που θα μας δείξουν την ανθεκτικότητα της  επιδερμίδας.
  3. Τοποθέτηση συμπλέγματος οξέων όπως μανδελικό, φυτικό, νιασιναμίνη, φαινυλαλανίνη και άλλων.
  4. Εφαρμογή μάσκας επούλωσης.

 

Το μανδελικό οξύ είναι ισχυρός αναστολέας του ενζύμου τυροσινάση με αντίστοιχα αποτελέσματα της υδροκινόνης. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε υπερμελαχρώσεις και μεταφλεγμονώδης υπερμελαχρώσεις. Η Νιασιναμίνη μειώνει την μεταφορά των μελανοσωμάτων από τα μελανοκύτταρα στα γύρω κερατινοκύτταρα. Το φυτικό οξύ έχει αντιοξειδωτικά αποτελέσματα, καταστέλλει τις μελαχρώσεις και διεγείρει το κολλαγόνο, την ελαστίνη και τις γλυκοπρωτείνες του δέρματος. Η φαινυλαλανίνη λειτουργεί σαν ανταγωνιστική ορμόνη αποτρέποντας την σύνθεση της μελανίνης.

Read 445 times