Καλέστε μας στο 22527474

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 15:24

ΜΟΝΙΜΟ ΙΣΙΩΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ME KEΡATINH

Written by
Rate this item
(0 votes)
«Μόνιμο» ίσιωμα μαλλιών, με κερατίνη
 
 
Ιδιαίτερα διαδεδομένη, η συγκεκριμένη θεραπεία προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Μάθετε, όμως, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή της.
Πριν από μερικά χρόνια έκανε την εμφάνισή της μια νέα, καινοτόμος τεχνική ισιώματος μαλλιών, που προκάλεσε αίσθηση και απέκτησε πολλές πιστές οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε από τη Βραζιλία, όπου οι γυναίκες με πολύ σγουρά μαλλιά επεδίωκαν να αποκτήσουν ολόισια, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με ύποπτες χημικές ουσίες, οι οποίες κρύβονταν στις περισσότερες ισιωτικές μεθόδους.
 
Αντιστέκονται στο φριζάρισμα
Βέβαια, ο όρος «ίσιωμα» δεν είναι σωστός. Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία που τιθασεύει το φριζάρισμα της τρίχας -μια «ένεση» κερατίνης στην ίνα της τρίχας- εξηγούν οι κομμωτές. Η φόρμουλα αυτής της ισιωτικής θεραπείας βασίζεται σε νανο-κερατίνη, μικρά μόρια κερατίνης, τα οποία κάθονται πάνω στα μαλλιά, σαν ένα πέπλο προστασίας από την υγρασία, και βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση της τρίχας. Για να εισχωρήσουν στο εσωτερικό της, ο κομμωτής χρησιμοποιεί ισιωτικές πλάκες (σίδερο ισιώματος). Κι έτσι, τα μαλλιά αποκτούν λεία και απαλή υφή, που αντιστέκεται στο φριζάρισμα.
Ύποπτες καταστάσεις
Όσο δελεαστικό όμως κι αν ακούγεται, η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Κι αυτό γιατί στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα «βραζιλιάνικου ισιώματος» που περιέχουν φορμαλδεΰδη. Πρόκειται για ένα ισχυρό συντηρητικό, που χρησιμοποιείται ακόμα και στην ταρίχευση ζώων και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία, όπως ερεθισμούς στα μάτια και στον λαιμό, πονοκέφαλο, ζαλάδα, πόνους στο στήθος κ.ά. Πρόσφατα η πολιτεία της Καλιφόρνια επέβαλε πρόστιμο ύψους 600.000 δολαρίων σε εταιρεία που παρασκεύαζε προϊόντα για «βραζιλιάνικο ίσιωμα» και απέκρυπτε ότι περιείχαν αυτή την επικίνδυνη ουσία. Έτσι, καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε στη συγκεκριμένη θεραπεία, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να δείτε το προϊόν που θα χρησιμοποιήσει πριν ξεκινήσει την εφαρμογή και προσέξτε να αναγράφεται πάνω στη συσκευασία η φράση «χωρίς φορμαλδεΰδη». Σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία, εάν περιέχεται στα συστατικά του προϊόντος, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σε περιεκτικότητα το 0,2%.
 
Τα θετικά και τα αρνητικά
Η θεραπεία για ίσιωμα των μαλλιών με κερατίνη έχει γίνει τόσο δημοφιλής πρόσφατα που όλοι μιλούν και μας ρωτούν για αυτήν, τις ιδιότητές της και τα αποτελέσματά της. Πρόκειται για μια φυσική πρωτεΐνη και δεν αποτελείται από χημικά προϊόντα, όπως κάποιοι από εσάς μπορεί να σκεφτείτε. Βρίσκεται στα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα κάθε ζωντανού πλάσματος και δημιουργεί ένα εξωτερικό στρώμα που προστατεύει, λειαίνει και επισκευάζει τα μαλλιά και το δέρμα μας.
Η θεραπεία με κερατίνη περιλαμβάνει σωματίδια κερατίνης που ισιώνουν τα μαλλιά σας και διατηρούνται ίσια. Επίσης εξαλείφει το φριζάρισμα, προσθέτοντας λάμψη, και αναδομεί τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αυτή η διαδικασία ακολουθείται από μια τεχνική θερμότητας με ένα ειδικό σίδερο ισιώματος. Η όλη θεραπεία διαρκεί περίπου 90', ανάλογα βέβαια και με το μήκος των μαλλιών σας. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι το ίσιωμα και η απαλότητα δεν διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 2 - 2 1/2 μήνες), εκτός και αν κάνετε χρήση ειδικών προϊόντων με κερατίνη μετά τη θεραπεία για συντήρηση.     
Read 2522 times Last modified on Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 10:15